呢個復活節假期真係冇時停,行山、食薑醋、拜山、、、日日都忙個不停,真係好需要享用一個休閒下午茶作Ending,咁啱第四晚一班飯局鐵腳又約我食Tea Buffet,我又點會放過呢個機會呢,今次更難得有“無敵”加入,好不熱鬧!大家用了幾個鐘頭在Internet搜尋,最後選了“磨坊咖啡室”,只因大家都未去過,價錢又相宜,亦都好眼瞓(搜尋至深夜)。

復活節假期最後一日(2007年4月9日),3點正到達港威酒店,鑽鑽已在lobby大覺瞓,鑽爸見我一到便離開(開工--趕往交易)。未到3:15pm餐廳完全唔比人入去坐,要係外面等,一到3:15pm突然齊晒人,奇!

餐廳不太大,buffet枱不是太少,食物選擇又不是太少,但食物質素就真係“麻麻哋”得好緊要!


雪糕:雖然係movenpick,有綠茶同薄荷朱古力,但完全冇toppings,淨雪糕--奇!

甜品:有wasabi蛋糕,但冇興趣試!雖然唔難食,但冇一樣想再食second round,對於一個甜品狂嚟講--奇!

沙律:只有生菜、芝士碎、麵包粒及一千零一款沙律醬(類似BB醬),冇千島醬或義大利醋--奇!
另外仲有菓汁、咖啡/茶、什菓涼粉、西式酥餅、生菓、白菓腐竹糖水、中式點心、雞亦、腸仔、諸如此類。



評分:1粒星!若冇乜地方去,又想揾個地方坐下、傾下歇,都無妨,起碼我地五個女人傾到唔知時間呀!不過... 九龍香格里拉有海景... 好似正d喎!

哈... 有時食神都會入錯鋪頭嘅!

 

食飽飽,KaKaMa閃先(趕回家見她的心肝椗),我地仲同鑽鑽去反斗城玩咗陣,最後3位姨姨當然唔夠鑽鑽咁好耐力,要自己閃先喇!

###

地址: 尖沙咀廣東道海港道香港馬可孛羅酒店B1
電話: 2113-0888

創作者介紹
創作者 kenmerry 拉姑 的頭像
kenmerry 拉姑

Ken & Merry 為食男女,遊走世界!!!

kenmerry 拉姑 發表在 痞客邦 留言(2) 人氣()


留言列表 (2)

發表留言
  • JAN
  •  d 野食真係普普通通, 最好味首選雞翼, 其次是腸仔, 連壽司都無就真係要扣分, 比較特別的是炸蛋, 但食晒一隻就勁飽囉! 九龍香格里拉真係好想試..有景, 個 view 靚, 當時要加分啦~
  • Nicole
  • 志欣最後問我咗去邊度吃, 我話港威; 佢立即回應一句, [吓! ? 果間垃圾]; 我只好回答 [平, 冇計], [咁不如去番 Prince 吃] 她曰