1 September 2010, Wednesday (續)


~ 名護市 ~

第三站--海洋博公園!!! (http://oki-park.jp/ta/index.html



我地主力參觀「沖繩美麗海水族館」(Okinawa Churaumi Aquarium)!!!




一入水族館就同海星握吓手SAY聲HI先...


黑潮之海呀!!! 今次沖繩之行嘅重點!!! 我地係呢度逗留咗足足1個鐘!!!


人工繁殖巨大鯨鯊...


人工繁殖魔鬼魚...


我地仲去埋「黑潮探險之旅」(水上遊覽線路)--從水槽上面觀察黑潮!!!


黑潮之海嘅玻璃厚達60CM, 好利害呀!!!


海豚表演時間唔夾, 冇得睇... 不過影到海面泛起彩虹光, 好特別呀, 第一次見咋...

以潔白珊瑚沙而著名的翡翠海灘好靚靚呀!!!


我要盡情吸多D陽光先...


待續...


沖繩「12級颱風」2010 の 總匯 http://www.kenmerry.com/2010/09/102010.html

創作者介紹
創作者 kenmerry 拉姑 的頭像
kenmerry 拉姑

Ken & Merry 為食男女,遊走世界!!!

kenmerry 拉姑 發表在 痞客邦 留言(1) 人氣()


留言列表 (1)

發表留言
  • Man Hin
  • 海面泛起彩虹光果張好靚呀~~~